26 mei

op visite bij Werkgroep Huizen van GNR

Frank Sikking geeft uitleg over het Goois Natuur Reservaat

In 2014 zijn vrijwilligers van de Werkgroep Huizen van het Goois Natuureservaat bij ons op bezoek geweest. Vandaag hebben we een ´tegenbezoek´ afgelegd.
De 14 vrijwilligers van Stichting Kalverpolder werden rond 9.00 uur door Frank Sikking ontvangen in hun werkschuur. Tijdens de koffie werd ons het natuurgebied en de werkzaamheden van GNR, en van de werkgroep, toegelicht.

allemaal op de fiets!

allemaal op de fiets!

Omdat de terreinen verspreid in het Gooi liggen waren voor ons fietsen gehuurd! dat was werkelijk geweldig! Tijdens de fietstocht door het gebied werd regelmatig afgestapt en volgde een toelichting over een specifieke locatie of natuurelement zoals: een leemkuil, de schaapskooi, het natuurviaduct over de A1. In het gebied zijn zelfs (duidelijke)resten van een loopgravenstelsel van de Hollandse waterlinie! Inmiddels ruim 100 jaar oud en goed verstopt in de bossen.

toelichting op de diversiteit van het GNR

Onderweg werden we, op een plek waar vrijwilligers aan de slag waren, nogmaals op koffie getrakteerd. Maar uiteindelijk waren we rond 12.00 uur weer terug bij de werkschuur. Daar stond weer een uitstekende lunch met soep voor ons klaar.
Om 13.00 uur buikjes vol en afscheid genomen.
Dit was een heel interessant bezoek. het is wel duidelijk dat er in Nederland veel verschillende natuurtypen zijn, met ieder een vereiste specifieke aanpak. Het verschil tussen de Kalverpolder en het Gooi is enorm, maar wij vonden het erg waardevol om een ´kijkje in de keuken´ te kunnen nemen en informatie uit te kunnen wisselen.

een kijkje in een voormalige loopgraaf

een kijkje in een voormalige loopgraaf