14 Apr

Rondvaart van het Stedelijk Gymnasium Utrecht

P1210512 kopie

Kalverpolder: uitleg op de uitkijktoren

Vandaag hebben leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Utrecht een bezoek gebracht aan de Kalverpolder. In het kader van een uitwisselingsproject met een school uit Padua, Italië worden deze week een aantal activiteiten ondernomen.

Na een bezoek aan het Zaans Museum verzamelden de leerlingen zich allemaal op de uitkijktoren, waar een uitleg (in het Engels natuurlijk) werd gegeven over de geschiedenis en de huidige natuur- en cultuurwaarde van onze Kalverpolder.P1210513

De groep werd daarna gesplitst, waarvan één groep de Zaanse Schans ging bekijken, met een bezoek aan de verfmolen, om vervolgens te eindigen bij de Bunker.
De tweede groep werd verdeeld over 2 boten en werden ´getrakteerd´ op een rondvaart van ruim een uur door de polder. Langs het Michaël, zelfs nog even via Haaldersbroek, de Herkules, en dan kriskras naar de Bunker. Onderweg werd nog verder info gegeven over allerlei natuuraspecten, m.n. de vele (soorten)vogels.
P1210534 kopie

P1210550 kopie

Kalverpolder: welke vogel is dit?

Bij de Bunker wisselden de groepen en zijn we met de boten volgeladen weer teruggevaren naar de uitkijktoren. Daar werd het bezoek afgesloten. De begeleidende leerkrachten waren erg enthousiast en vinden het voor herhaling vatbaar…